Within the park of an already existing private villa the project includes relax, wellness, sport, convivial areas. The sequence of the new spaces offers a new outdoor swimming pool with pavillions and green areas all around, a new building with an indoor pool, sauna, turkish bath, jacuzzi, ice showers, a bar, an indoor sport and fitness building, a space for banquets with a kitchen.
The new volumes are conceived as a combination of contemporary and classical forms and elements. Vertical gardens filter the light projecting at the same time inside the building serene and intimate atmospheres. The smooth shapes of the wellness facilities together with the noble materials that have been chosen (wooden floors, natural stones, silk curtains) give to the place an unique sense of relax together with the waterfalls, the golden cupolas, the highly sophisticated devices for changing light conditions based on a research on relaxing colors.
 

PROJECT DETAILS

Locality: Baku (Azerbaijan)
Client: private
Brief: final design project
Designed: 2012


Render realizzato da diagrammastudio (render first part by Leonardo Brilli)